elektronsik cigarett & ejuice

Med nya bevis som visar vapers har högre risk för COVID-19, folkhälsoexperter säger att det är viktigt att vi vidtar åtgärder för att minimera risken för e-cigaretter, särskilt på college campus åter öppning mitt i pandemin.

Att hålla jämna steg med ett föränderligt landskap av namn – inklusive “e-cigaretter“, “elektronsik cigarett”, “ecigg“, “e-juice“, “moddar“, “vape“, “vapes” och “tank systems” – är redan en utmaning, men vi måste erkänna kraften sådan inramning kan ha och undvika att använda felaktiga termer som vidmakthåller missuppfattningar, forskare hävdar.

I en 2016 studie om uppfattningar om e-cigarett terminologi, till exempel, e-cigarett användare inte ser sig själva som “rökare”.

“Ja, det ser ut som rök men du måste rätta till dem om det är som en offentlig miljö, bara så att det klargörs att det är ånga”, sa en ung vuxen.

En annan nyligen genomförd studie fann många ser åskådare säkerhet som en fördel med E-cigaretter, medan nyare generationer av e-cigaretter kallas ofta “vapes” bland ungdomar.

“Tobakskontrollinsatserna bör också inriktas på att anta ny lagstiftning för att reglera e-cigarettindustrins marknadsföringspraxis så att de bland annat inte ramar kommunikation för att spela ner eller lura allmänheten när det gäller skadligheten hos sina produkter”, avslutar författarna.